Technology Adoption and Product Diversication in the Brewing Industry over the Nineteenth and Twentieth Centuries

Abstract: This dissertation studies the effect of scientific discoveries, regulation, and changes in market access on the American and Japanese brewing industries over the nineteenth and twentieth centuries. Breweries adapted to these shocks by switching to new technologies, products, and geographic...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor Principal: Hernández Castillo, Carlos Eduardo
Formato: Trabajo de grado (Bachelor Thesis)
Lenguaje:Desconocido (Unknown)
Publicado: 2016
Materias:
Acceso en línea:http://babel.banrepcultural.org/cdm/ref/collection/p17054coll23/id/679
id ir-p17054coll23-679
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spelling ir-p17054coll23-6792020-09-29 Technology Adoption and Product Diversication in the Brewing Industry over the Nineteenth and Twentieth Centuries Hernández Castillo, Carlos Eduardo Abstract: This dissertation studies the effect of scientific discoveries, regulation, and changes in market access on the American and Japanese brewing industries over the nineteenth and twentieth centuries. Breweries adapted to these shocks by switching to new technologies, products, and geographical markets. In the long run, this adaptation process shaped the structure of the brewing industry and introduced competition and new production techniques in the soft-drink and biotechnology industries. Using detailed data at the brewery-level, coupled with natural experiments, I study the repercussions of this adaptation mechanism across industries and over time. Resumen: Esta tesis estudia el efecto de descubrimientos científicos, regulación y cambios en acceso a mercados en las industrias cerveceras de Estados Unidos y Japón durante los siglos diecinueve y veinte. Las cerveceras se adaptaron a estos cambios modificando su mezcla de tecnologías, productos y mercados geográficos. En el largo plazo, este proceso de adaptación cambió la estructura de la industria cervecera e introdujo competencia y nuevas técnicas de producción en las industrias de la gaseosa y la biotecnología. Usando datos detallados al nivel de cervecera, junto con experimentos naturales, estudio las consecuencias de este proceso de adaptación a través de industrias y a lo largo del tiempo. Beer; Brewing industry; Soda; Innovation; Technology adoption; Product diversification; Second industrial revolution; Prohibition; Biotechnology; Cerveza; Industria cervecera; Gaseosa; Innovación; Adopción de tecnología; Diversificación de productos; Segunda revolución industrial; Prohibición; Biotecnología Ciencias sociales; Ciencias sociales / Economía 2016 PDF Tesis ENG - Inglés Estados Unidos Colfuturo © Derechos reservados Colfuturo http://babel.banrepcultural.org/cdm/ref/collection/p17054coll23/id/679
institution Biblioteca Virtual Banco de la República - Colecciones digitales
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topic Beer; Brewing industry; Soda; Innovation; Technology adoption; Product diversification; Second industrial revolution; Prohibition; Biotechnology; Cerveza; Industria cervecera; Gaseosa; Innovación; Adopción de tecnología; Diversificación de productos; Segunda revolución industrial; Prohibición; Biotecnología
Ciencias sociales; Ciencias sociales / Economía
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Ciencias sociales; Ciencias sociales / Economía
Hernández Castillo, Carlos Eduardo
Technology Adoption and Product Diversication in the Brewing Industry over the Nineteenth and Twentieth Centuries
description Abstract: This dissertation studies the effect of scientific discoveries, regulation, and changes in market access on the American and Japanese brewing industries over the nineteenth and twentieth centuries. Breweries adapted to these shocks by switching to new technologies, products, and geographical markets. In the long run, this adaptation process shaped the structure of the brewing industry and introduced competition and new production techniques in the soft-drink and biotechnology industries. Using detailed data at the brewery-level, coupled with natural experiments, I study the repercussions of this adaptation mechanism across industries and over time. Resumen: Esta tesis estudia el efecto de descubrimientos científicos, regulación y cambios en acceso a mercados en las industrias cerveceras de Estados Unidos y Japón durante los siglos diecinueve y veinte. Las cerveceras se adaptaron a estos cambios modificando su mezcla de tecnologías, productos y mercados geográficos. En el largo plazo, este proceso de adaptación cambió la estructura de la industria cervecera e introdujo competencia y nuevas técnicas de producción en las industrias de la gaseosa y la biotecnología. Usando datos detallados al nivel de cervecera, junto con experimentos naturales, estudio las consecuencias de este proceso de adaptación a través de industrias y a lo largo del tiempo.
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