Sacredness, torment and rescue: the social life of the muisca chicha
From the theoretical formulations of Appadurai and based on secondary historical sources and ethnographic data collected between muiscas communities for over seven years, this article examines the chicha (or fapqua, a muisca ritual drink) as a social object with a life on its own, whose culture and...
Autor Principal: | Gómez-Montañez, Pablo Felipe |
---|---|
Formato: | Artículo (Article) |
Lenguaje: | Español (Spanish) |
Publicado: |
Universidad Santo Tomás
2014
|
Materias: |
Ejemplares similares
-
Sacralidad, tormento y rescate: la vida social de la chicha muisca
por: Gómez-Montañez, Pablo Felipe
Publicado: (2014) -
The chicha, gastronomic and ritual product: case Chorro de Quevedo (Colombia) and Otavalo (ecuador)
por: Castilla Corzo, Felipe, et al.
Publicado: (04/2) -
La danza del cóndor y el águila: Etnografías y narrativas del “despertar muisca”
por: Gómez Montañez, Pablo Felipe
Publicado: (2019) -
La chicha: entre bálsamo y veneno. Contribución al estudio del vino amarillo en la región central del Nuevo Reino de Granada
por: Alzate Echeverri, Adriana Maria
Publicado: (2006) -
Entre la violencia y la resistencia : Historias de vida de las matronas productoras de chicha en Santa Rosa de Viterbo, Boyacá
por: Torres Corredor, Blanca Elizabeth
Publicado: (2021)