Hydrolytic treatment of Luffa Cylindrica (LC) for reducing sugars producing

Detalles Bibliográficos
Autores Principales: Chávez Mejía, Ana Cristina, Díaz Barrero, Luis Eduardo, Ortegón Rey, Gabriel Alberto, López-Vásquez, A.
Formato: Artículo (Article)
Lenguaje:Español (Spanish)
Publicado: Universidad Libre
Acceso en línea:https://hdl.handle.net/10901/15219
id ir-10901-15219
recordtype dspace
spelling Chávez Mejía, Ana Cristina
Díaz Barrero, Luis Eduardo
Ortegón Rey, Gabriel Alberto
López-Vásquez, A.
2013-06-01
2019-03-19T16:22:58Z
2019-03-19T16:22:58Z
https://revistas.unilibre.edu.co/index.php/avances/article/view/2726
https://hdl.handle.net/10901/15219
In this study, reducing sugars production by LuffaCylindrica (LC) hydrolysis was evaluated. The celluloseand lignin content (82.54% and 9.73%) of rawmaterial, was determined and reduced in size by acutter mill to a size of 100 mesh. The maximumreducing sugar content obtained was 1.207 mg/mL, 1.493 mg/mL and 2.441 mg/mL for acid, basicand enzymatic hydrolysis respectively. The optimalconditions of pH, time and temperature foracid hydrolysis ( pH 4.0, 60 min, 150°C), alkalinehydrolysis (pH 10, 30 min, 112,5 °C) and enzymatichydrolysis to pH, amount of cellulose and temperature(pH 6.2, 2.39 mL, 42.4°C) were determinedby a design type Box-Behnken. Fermentation studieswere performed with immobilized SaccharomycesCerevisiae at different conditions in order to validatemodels obtained for each type of hydrolysisand achieved yields of 10% ethanol content fortreatments studied.
En este trabajo se evaluó la producción de azúcaresreductores a partir de hidrólisis de Luffa Cylindrica(LC). Se determinó el contenido de celulosa(82,54%) y lignina (9,73%), de la materia prima y seredujo de tamaño, mediante un molino de cuchillashasta malla 100. El máximo contenido de azúcaresreductores obtenidos fue 1.207 mg/mL, 1.493 mg/mL y 2.441 mg/mL para las hidrólisis acida, básicay enzimática, respectivamente. Un diseño tipo Box-Behnken, permitió determinar las condiciones óptimasde pH, tiempo y temperatura para las hidrólisisácida (pH 4.0, 60 min, 150°C) y básica (pH 10.0, 30min, 112.5°C), así como pH, volumen de celulasa,y temperatura para la hidrólisis enzimática (pH 6.2,2.39 mL y 42.4°C). Se realizaron estudios fermentativoscon Saccharomyces Cerevisiae inmovilizada, a diferentescondiciones, con el fin de validar los modelosobtenidos en cada tipo de hidrólisis y se alcanzaronrendimientos del orden del 10% en contenido de alcohol,para los tratamientos estudiados.
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spa
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Universidad Libre
https://revistas.unilibre.edu.co/index.php/avances/article/view/2726/2146
Revistas – Ingenierías
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/co/
Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Colombia
AVANCES: Investigación en Ingeniería; Vol. 10 Núm. 1 (2013): Avances Investigación en Ingeniería; 50-57
2619-6581
1794-4953
Hydrolytic treatment of Luffa Cylindrica (LC) for reducing sugars producing
Tratamiento hidrolítico de Luffa Cylindrica (LC) para la obtención de azúcares reductores
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
institution Universidad Libre de Colombia
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