Hydrolytic treatment of Luffa Cylindrica (LC) for reducing sugars producing
Autores Principales: | , , , |
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Formato: | Artículo (Article) |
Lenguaje: | Español (Spanish) |
Publicado: |
Universidad Libre
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Acceso en línea: | https://hdl.handle.net/10901/15219 |
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ir-10901-15219 |
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Chávez Mejía, Ana Cristina Díaz Barrero, Luis Eduardo Ortegón Rey, Gabriel Alberto López-Vásquez, A. 2013-06-01 2019-03-19T16:22:58Z 2019-03-19T16:22:58Z https://revistas.unilibre.edu.co/index.php/avances/article/view/2726 https://hdl.handle.net/10901/15219 In this study, reducing sugars production by LuffaCylindrica (LC) hydrolysis was evaluated. The celluloseand lignin content (82.54% and 9.73%) of rawmaterial, was determined and reduced in size by acutter mill to a size of 100 mesh. The maximumreducing sugar content obtained was 1.207 mg/mL, 1.493 mg/mL and 2.441 mg/mL for acid, basicand enzymatic hydrolysis respectively. The optimalconditions of pH, time and temperature foracid hydrolysis ( pH 4.0, 60 min, 150°C), alkalinehydrolysis (pH 10, 30 min, 112,5 °C) and enzymatichydrolysis to pH, amount of cellulose and temperature(pH 6.2, 2.39 mL, 42.4°C) were determinedby a design type Box-Behnken. Fermentation studieswere performed with immobilized SaccharomycesCerevisiae at different conditions in order to validatemodels obtained for each type of hydrolysisand achieved yields of 10% ethanol content fortreatments studied. En este trabajo se evaluó la producción de azúcaresreductores a partir de hidrólisis de Luffa Cylindrica(LC). Se determinó el contenido de celulosa(82,54%) y lignina (9,73%), de la materia prima y seredujo de tamaño, mediante un molino de cuchillashasta malla 100. El máximo contenido de azúcaresreductores obtenidos fue 1.207 mg/mL, 1.493 mg/mL y 2.441 mg/mL para las hidrólisis acida, básicay enzimática, respectivamente. Un diseño tipo Box-Behnken, permitió determinar las condiciones óptimasde pH, tiempo y temperatura para las hidrólisisácida (pH 4.0, 60 min, 150°C) y básica (pH 10.0, 30min, 112.5°C), así como pH, volumen de celulasa,y temperatura para la hidrólisis enzimática (pH 6.2,2.39 mL y 42.4°C). Se realizaron estudios fermentativoscon Saccharomyces Cerevisiae inmovilizada, a diferentescondiciones, con el fin de validar los modelosobtenidos en cada tipo de hidrólisis y se alcanzaronrendimientos del orden del 10% en contenido de alcohol,para los tratamientos estudiados. application/pdf spa spa Universidad Libre https://revistas.unilibre.edu.co/index.php/avances/article/view/2726/2146 Revistas – Ingenierías http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/co/ Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Colombia AVANCES: Investigación en Ingeniería; Vol. 10 Núm. 1 (2013): Avances Investigación en Ingeniería; 50-57 2619-6581 1794-4953 Hydrolytic treatment of Luffa Cylindrica (LC) for reducing sugars producing Tratamiento hidrolítico de Luffa Cylindrica (LC) para la obtención de azúcares reductores http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
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1779705772798640128 |
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